Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.09.2007 08:36 - Българският торсионен генератор (интервю)
Автор: nrg Категория: Технологии   
Прочетен: 12483 Коментари: 13 Гласове:
-1



Христо Стоянов, роден през 1945 г. в Първомай, Пловдивско, е завършил електротехникум в родния си град и Военната академия "Г. С. Раковски" в София. От 1994 г. се занимава с патентоването, представянето и реализирането на изобретението "Метод за торсионно въздействие на работни среди и торсионен генератор, реализиращ метода". Съучредител на "Деметра - Гея" АД, което притежава изключителните права върху производството, узъвършенстването и внедряването на торсионните генератори. С изобретателя разговаря Красимира Петрова.

- Г-н Стоянов, какво представлява вашето изобретение?

- Изобретението не е само мое. То е общо дело на мен, Мария Стоянова, украински учени академик Александър Сорочински и Александър Александрович и на Христо Иванов. Нашето изобретение се нарича "Метод за торсионно въздействие на работни среди и торсионен генератор, реализиращ метода". То е пробив във високите технологии с широк мащаб на приложение в различни области и няма аналог до сега в света.

- Какво точно е "торсионно поле"?

- Торсионното поле идва от торсия, а това ще рече завихряне, усукване, въртене на пространството. Това явлението ни е познато дори и в материалния свят, но ние не му обръщаме такова внимание - представете си например въртенето на течността в чаша чай, която разбърквате с лъжичка. Или въртенето на земята около оста й, или въртенето на планетите в Слънчевата система - веднъж около себе си и още веднъж около Слънцето.
Теорията на торсионните полета доказва съществуването на нов тип физическо поле, което се поражда от усукването и вихрите в пространството. То е различно от известните ни досега гравитационно, силово, електромагнитно и слабо поле. Торсионните полета могат да се автогенерират и да възникват спонтанно, като се зареждат от определена геометрична форма. Такова явление възниква в египетските пирамиди, които не се въртят, но при тях ефектът на торсионното поле съществува.
Торсионното поле не пренася сила и енергия, то има свойството да пренася информация. Всякаква - от структурата на вселената до биологичните видове.

- Каква е същността и принципът на действие на вашето изобретение?

- Най-просто казано, за да работи генераторът, се използва електроенергия, с която се задвижва водонапорна помпа и тя вкарва водата в специална торсионна глава с три обема. В нея водата се движи по спирала с много висока скорост и ниско налягане. В първият обем повишава своята скорост при значителен спад на налягането. След това преминава през втория обем, където настъпват промени във връзките и ъглите на молекулата на водата и по този начин се отделя голямо количество топлина. При преминаването й през третия обем, всички процеси се стабилизират, което ще рече, че структурите на водата се възстановяват и стабилизират при всяко преминаване през торсионната глава, но при излизане от генератора водата е топла.

- Само с вода ли може да действа торсионният генератор?

- Не, експериментираме и с други течности. В "Енергоремонт" - Бобов дол, където се произвеждат топлинните торсионни генератори, извършваме опити с изгоряло трансформаторно масло. Според всички участници в експеримента резултатите са много добри.

- В какви други области, освен за отопление, може да се използва торсионният хидрогенератор?

- Торсионният генератор има широк спектър на приложение. Например за едновременно загряване и пречистване на вода от плувни басейни, без да се използват хлор или други препарати. Опитите показват, че след като водата премине няколко пъти през торсионната глава, бактериите изчезват. Това се дължи на силно изразените амплитуди и молекулярното напрежение, които действат разрушаващо на всички физически и биологически примеси.
Торсионният хидрогенератор може също така да се използва за преработка и пречистване на питейни, битови и промишлено замърсени води, за преработка на поливни води с цел стимулиране на вегетационните процеси. Приложим е в различни сфери в промишлеността - за сушене на плодове, зеленчуци, тютюни, за пастъоризиране и стерилизиране в консервната и млечната промишлености, за стабилизиране, подобряване на вкуса и изкуствено стареене на вина и други високоалкохолни напитки.

- Какви са предпоставките за развитие?

- Доказаните възможности на торсионните генератори са предпоставка за внедряването им в бита, екологията, енергетиката, промишлеността, селското стопанство, медицина. Много скоро те ще се използват като алтернатива на съществуващите до момента методи и прибори. Освен като алтернатива на досега съществуващите топлогенератори, торсионните генератори могат да работят и в комбинация с тях, като бъдат включени директно към съществуваши инсталации.

- Каква е ползата от употребата на торсионните генератори?

- Внедряването им е икономически много изгодно, защото пести средства за изграждане и поддръжка на мрежи, абонатни станции и оборудване, персонал за ремонт и подръжка. Освен това цената на добитата топлоенергия е значително по-ниска и по този начин вложените инвестиции за закупуването на топлинен хидрогенератор се възвръщат много бързо. Намаляват се разходите за добиване и закупуване на конвенционални горива и други енергоносители. Това е чиста и безотпадна технология, която опазва околната среда и водите.

- Как по-конкретно торсионният генератор може да се приложи в медицината?

- Засега всичко се базира на направените от нас опити и, разбира се, тези опити трябва да продължат. Пациентите с намалена имунна защита се повлияват изключително добре от въздействието на торсирана вода за пиене и къпане. Оздравителните и възстановителни процеси протичат много по-бързо и успешно. Нашите наблюдения показват, че когато торсионният генератор облъчва болното тяло, той въздейства избирателно само върху раковите клетки и ги унищожава.
Преди време направихме един интересен експеримент с болен от рак плъх. След едноседмично лечение се оказа, че всички ракови образувания и метастази са изчезнали. Освен всичко друго торсионният хидрогенератор може успешно да се използва за пречистване (пълна дезинфекция) на вода и други течности, които се употребяват в лекарствената индустрия, без да е необходимо допълнителна дезинфекция или стерилизация.

- Къде сте представили вашето изобретение?

- Нашият продукт е сертифициран в България, като името "Деметра - Гея" е със запазен приоритет за търговска марка. Изобретението е патентовано в България и в страните от Европейския регион, Евроазиатския регион, САЩ, Канада, Китай, Япония, Южна Корея. Показвали сме торсионните генератори в много български и международни изложния, като "Световни гении - 2000" в Токио, "Еурека" в Брюксел, "Архимед - 2001" в Москва, в Тулуза - Франция, Питсбърг - САЩ и други, където изобретателите са наградени със златни медали и дипломи.


Тагове:   интервю,


Гласувай:
0



1. анонимен - браво на тези учени българи, това ...
20.12.2007 11:31
браво на тези учени българи ,това което правят е найстина невероятно.Жалко само че държавата отново е много далеч от всички тези технологии.За всички които търсят да прочетат за най новите теории с помоща на които се открива подобни нови източници на енергия, препоръчвам книгите на Божидар Палюшев.
цитирай
2. mikii - Торсионно поле?
26.01.2008 12:00
Много ще ми бъде интересно да науча има ли прибор в света с който да може да се докаже съществуването на това торсионно поле? Гравитационно, магнитно, светлинно излъчване във всякакъв спектър можем да измерим и докажем съществуването му... А торсионното?
цитирай
3. анонимен - Пълни глупости
14.03.2008 19:46
Тези "експерименти" се провеждаха на териториятяа на бившия Инстиут по машиностроене в София.Фирмата им фалира. После намериха Тренчев да ги "спонсорира" от Еврофондовете.Направиха си нова фирма в която участава и Тренчев и продължават да си карадат. А иначе .. всеки може да си патентова кавото си иска.Това което пише в патента дали е истина работи ли не е важно.
цитирай
4. nrg - Благодаря за мнението ви!
15.03.2008 04:38
Ако имате повече информация по развитието на технологията, споделете моля. Доколкото аз съм информиран енергията която виждаме, усещаме и чуваме не е единствената, която може да се усвои в интерес на цивилизацията. Поради това мое убеждение постнах(copy - paste) материала, който намерих из нета.
Моля ви, ако имате идея по въпроса се изкажете. Моля ви също, ако нямате достоверна информация да не се месите.
С уважение,
NRG Blog . BG
цитирай
5. анонимен - kkk
14.10.2008 20:32
zdr.vijdal sam gi generatorite.i bih kazal 4e sa super .daje znam jialata im istorija ot edin 4ovek.tova e razrabotka na germancite prez vtorata svetovna voina s tezi generatori sa otopliavali podvodnicite si polu4ili sa go pri opita si da polu4at tejka voda v skandinavija, sled kraja na voinata rusnacite go otkradvat .misla ne imat goliamo badeshte
цитирай
6. анонимен - ot kade moga da si kypj ili neshto ...
15.10.2008 14:22
ot kade moga da si kypj ili neshto kato proizvoditel
цитирай
7. анонимен - imam goljm interes ot tazi pompa ...
15.10.2008 14:31
imam goljm interes ot tazi pompa zashtoto shtemi reshi dosta problemi otnosno nabavjneto na toplinni syrovini filtri i dr. kato cheta za pompata po foromite mislj da si kypj i da probvam ako njkoi znae kade se proizvegda molj neka napishe adresa
цитирай
8. анонимен - kkk
19.10.2008 18:06
ot .“Деметра-Гея“
цитирай
9. анонимен - Despa Ilieva
19.12.2008 13:57
Tosionnija Generato, kakto Brown's gas Generatora zaslugavat da badat vnedreni vav vsicki oblasti na ikonomikata o to kolkoto moge po barzo, za da badat v polza na covecestvoto.. Moge da posetite moja site-www.yullbrown-bg.com
Despa
цитирай
10. анонимен - Колко киловота са помпите???
28.12.2008 18:07
Странно е, че никаде не намирам колко Kw е водонапорната помпа??? В офертата им дори не е ясно кой тип генератор за колко метра кубични е предвиден и с каква мощтнаст на помпата? То ако въпросната помпа е 20 киловата, нямяме нужда от генератора, ще си включим 3 калорифера и ....Или са много зле в търговията, или си е още 1 измама?
цитирай
11. анонимен - защо е толкова сложно
21.04.2009 01:45
ами с нашия регрес дали било икономочески образователен икакъв то ти дойде на ум
след 5-10 години ще се наложи да откриваме колелото и топлата вода.Явно пак ни движат хем на обратно хем на опъци тека че да достигнем и третия свят (африканците). Докато някои си превръщат мечтите в реалност при нас реалноста в която жижеем сега, само ще сия мечтаем. Образованието на младите толкова ще е сасипано че ако видят грамофон ще мислят че е извън земно творение.Деградацията се развива прогресивно във всички области.Планът Ран-Ьп работи по -бавно но пък по-сигурно.А как ще стигнем до европа като вървим на обратно? Може би за това ще плаща следващото поколение...Е щом продължажаме да търпим, няма на кого и на какво да се сърдим,още по-малко да се чудим на новите открития ...Винаги ще бъдем далече от тях!
цитирай
12. анонимен - Лечение?
13.05.2009 16:47
Имате ли вече практика да лекувате доброволци с торсионне генератор
цитирай
13. анонимен - andro
19.08.2009 19:18
ако това нещо не е поредната измислица на нечии болен мозак то от това следва че човечесвото е на път да реши енергиините си проблеми. Лично аз здържам ентусиазма си
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: nrg
Категория: Технологии
Прочетен: 656747
Постинги: 18
Коментари: 1008
Гласове: 499
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031